Waar ligt de Elzas?

Waar ligt de Elzas nu eigenlijk? De Elzas ligt in het noordoosten van Frankrijk, dicht bij de Duitse grens. De Elzas grenst aan rivier de Rijn. Aan de westkant grenst de Elzas aan Lotharingen, in het Frans ook wel la Lorraine genoemd. De gebergten, die dwars door de Elzas lopen, heten de Vogezen. 

Kaart van de Elzas

De 5 leukste steden in de Elzas

Wat zijn eigenlijk de 5 leukste steden van de Elzas? Om je te helpen met het boeken van je vakantie, hebben we de 5 leukste steden in de Elzas op een rijtje gezet!

1. Colmar
Colmar is een stadje uit de Elzas, dat je zeker een keer bezocht moet hebben! Naast heerlijke wijnen, staat dit Franse stadje ook bekend om haar prachtige architectuur. De gekleurde huisjes en de historische grachten geven jou dat échte vakantiegevoel!

2. Strasbourg (Straatsburg)
Strasbourg is een zeer indrukwekkende stad. De binnenstad van Strasbourg, ook wel Straatsburg genoemd, staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst!

3. Mulhouse
Mulhouse is een échte kennisstad. In het verleden hebben veel wetenschappers zich hier gevestigd. Daarnaast speelde de stad in de tijd van het industrialisme ook een grote rol. Dit is nog goed te zien aan alle musea in de stad. Je kan er namelijk een bezoekje brengen aan het Spoorwegmuseum, Automobielmuseum, het Electropolis en het Stoffendrukmuseum.

4. Saverne
Saverne ligt slechts op een kleine afstand van Strasbourg af. Hierdoor is een bezoekje aan Saverne en Strasbourg zeer goed te combineren! Saverne staat vooral bekend om haar prachtige omgeving. Het stadje ligt dicht bij het Regionale natuurpark van de noordelijke Vogezen. Een bezienswaardigheid in Saverne, die je zeker niet mag missen, is het Kasteel Rohan. Aan dit prachtige kasteel grenst ook een botanische tuin!

5. Sélestat
In dit prachtige stadje aan de Rijn kan je naar hartenlust genieten van de Romaanse en Gotische architectuur en historie. Wanneer je een bezoekje brengt aan Sélestat, is de humanistische bibliotheek zeker een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken!