De hotels

in de Azoren

Natuur in de Elzas

De natuur in de Elzas is zeer uniek te noemen. Het noordoosten van Frankrijk is rijk aan prachtige berggebieden, als de Vogezen. Daarnaast vind je er ook enorme grasvlaktes en bloemenvelden. Daarnaast vind je veel wijnvelden in de Elzas. Kortom: alles in deze streek ademt gezelligheid en schoonheid.

De Elzas is een uitgestrekt gebied met meren, bossen, valleien en bergen. In het westen van de Elzas vind je de Vogezen. Tussen de bergen in deze prachtige streek vind je de meeste wijngebieden. Deze weg tussen de bergen wordt ook wel de wijnroute genoemd. In het oosten van de Elzas kom je het Rijndal tegen. Hier vind je de meest gezellige, pittoreske dorpjes. In het zuiden van de Elzas bevindt zich een prachtig natuurgebied. Hier is de natuur geheel met rust gelaten, waardoor je er veel wilde dieren tegenkomt!

Vogezen Elzas

De Vogezen liggen in het westen van de Elzas. In het noordwesten van de Elzas vind je het Regionaal Natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Dit gebied is rijk aan prachtige bossen, waar je de hele dag heerlijk door de natuur kan wandelen. Daarnaast zijn er ook veel paden voor mountainbikers en ruiters.

Wijngaarden in de Elzas

Een ander kenmerkend aspect van de natuur in de Elzas is het aantal wijngaarden, dat je er tegenkomt! De wijnen uit de Elzas staan bekend als een van de beste wijnen ter wereld. Door de berggebieden in de Elzas loopt een route, die je langs veel wijngaarden brengt. Deze route wordt ook wel de wijnroute genoemd. Wanneer je deze route gaat ontdekken, zal je veel pittoreske dorpjes tegenkomen. Meer weten over de wijnen uit de Elzas? We hebben de bekendste druiven en de bijbehorende informatie op een rijtje gezet!

Foto’s natuur in de Elzas