De hotels

in de Azoren

Eten in de Elzas

Het eten in de Elzas past goed bij de gezellige sfeer die er in dit deel van Frankrijk hangt. In de Elzas komen de Franse keuken en de Duitse keuken samen. Hierdoor heeft de Elzas een heerlijke bourgondische keuken, die toch erg verfijnd is. Ben je benieuwd naar de lekkerste gerechten uit de Elzas? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

  • Choucroute: Ga je naar de Elzas? Dan is dit een gerecht die je zeker een keer geproefd moet hebben! Choucroute betekent letterlijk zuurkool in het Frans. Een klassieke Choucroute wordt geserveerd met heerlijke worstjes, een groot stuk varkensvlees en een doorbakken plak spek.
  • Baeckehoffe: Ben je een fan van stoofvlees? Dan vind je Baeckehoffe waarschijnlijk ook heerlijk! Dit is namelijk de Franse variant van stoofvlees. Voor dit gerecht wordt vaak ossenstaart of runderwang gebruikt. Daarnaast zitten er vaak ook aardappels, wortels, uien en stukken spek in deze stoofpot!
  • Spätzle: Spaghetti kennen we natuurlijk allemaal. De pastavariant uit de Elzas wordt Spätzle genoemd. Deze pasta wordt gemaakt van bloem, melk en eieren. In de Elzas wordt dit gerecht vaak met veel kaas geserveerd!
  • Flammkuchen: De welbekende Duitse pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas. De inwoners van de Elzas maakten de Flammkuchen om de temperatuur van de oven te testen. Deze Flammkuchen werd belegd met ui, spekjes en crème fraîche.

Drinken in de Elzas

De Elzas staat natuurlijk niet alleen bekend om haar heerlijke gerechten. De dranken uit de Elzas zijn minstens even bijzonder! De Elzas staat vooral bekend om haar prachtige wijnen. Wij hebben de lekkerste wijnen uit de Elzas voor je op een rijtje gezet!

  • Riesling: Dit is een typische druif uit de Elzas. Deze druif groeit in de Rijnvallei. Deze druif is voor het eerst gepland in de vijftiende eeuw. Sinds de jaren 60 is dit de populairste druif uit het gebied.
  • Pinot Blanc: Deze druif levert vaak een wat soepelere wijn op, dan de Riesling druif. Deze druif is familie van de Pinot Blanc en de Pinot Noir.
  • Gewürztraminer: Dit is de oudste druivensoort uit de Elzas. Deze druif wordt uitsluitend voor de productie van witte wijn gebruikt. Eenmaal verwerkt ruikt deze druif licht naar rozenblaadjes en smaakt de wijn een beetje kruidig.
  • Sylvaner: Deze druif komt oorspronkelijk uit Oostenrijk, maar wordt geteeld in de Elzas. Deze wijn heeft helaas niet zo’n goede naam als de anderen. Dit komt, omdat deze druif alleen lekkere wijn oplevert, indien deze op de perfecte bodem geteeld wordt.

Foto’s van eten & drinken