Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden Elzas

De Elzas is een prachtig gedeelde van Frankrijk, dat rijk is aan natuur, bruisende steden en veel cultuur. Al sinds de negentiende eeuw speelt de Franse cultuur een grote rol. Dit is vandaag de dag nog steeds goed zichtbaar. Denk maar eens aan mode, etiquette, kunst en de horeca. De Elzas heeft ook een prachtige natuur. Het noordoosten van Frankrijk is één van de mooiste regio’s uit het land. Trek de natuur van de Elzas in en geniet van al het moois uit deze regio!

In de Elzas is er genoeg te zien en te beleven. De veelzijdige natuur van deze regio biedt genoeg mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld een lokale wijnboer bezoeken of een wandeling maken door een van de vele bossen.

De Elzas is één van de mooiste streken van Frankrijk!

Top 5 mooiste plekjes in de Elzas

Omdat je tijdens je vakantie naar de Elzas natuurlijk wel alle mooie plekjes gezien wil hebben, hebben we de 5 mooiste plekjes op een rijtje gezet!

1. De Vogezen
Het berggebied de Vogezen loopt door een groot deel van de Elzas. Het gebergte begint aan de Zwitserse grens en loopt door tot de grens met Duitsland. Het hoogste punt van de Vogezen meet bijna 1,5 kilometer. Houd je van fietsen? Dan is een fietstocht door de Vogezen zeker een aanrader!

2. Wijnstreken
Wanneer je aan de Elzas denkt, denk je al snel aan de prachtige uitgestrekte wijnvelden in het gebied. Een bezoekje aan een van deze wijngaarden is dan ook zeker aan te raden. Op de meeste wijngaarden worden witte wijndruiven geteeld. De Elzas staat dan ook bekend om haar heerlijke witte wijnen, als Rieslings en Pinot Blancs. Wanneer je een van de wijngaarden bezoekt zie je veel van de natuur, en leer je veel over het ambacht: wijn maken.

3. Saverne
Saverne ligt slechts op een kleine afstand van Strasbourg, Straatsburg af. Hierdoor is een bezoekje aan Saverne en Strasbourg zeer goed te combineren! Saverne staat vooral bekend om haar prachtige omgeving. Het stadje ligt dicht bij het Regionale natuurpark van de noordelijke Vogezen. Een bezienswaardigheid in Saverne, die je zeker niet mag missen, is het Kasteel Rohan. Aan dit prachtige kasteel grenst ook een botanische tuin!

4. Mulhouse
Mulhouse is een échte kennisstad. In het verleden hebben veel wetenschappers zich hier gevestigd. Daarnaast speelde de stad in de tijd van het industrialisme ook een grote rol. Dit is nog goed te zien aan alle musea in de stad. Je kan er namelijk een bezoekje brengen aan het Spoorwegmuseum, Automobielmuseum, het Electropolis en het Stoffendrukmuseum.

5. Colmar
Colmar is een stadje uit de Elzas, dat je zeker een keer bezocht moet hebben! Naast heerlijke wijnen, staat dit Franse stadje ook bekend om haar prachtige architectuur. De gekleurde huisjes en de historische grachten geven jou dat échte vakantiegevoel!