De hotels

in de Azoren

Bezienswaardigheden Cannes

De meesten van ons kennen Cannes vooral van het jaarlijkse filmfestival, dat er elk jaar gehouden wordt. Tijdens het festival is deze Franse stad the place to be voor beroemdheden en mensen met enorme jachten. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat Cannes ook voor de ”normale” mens een erg leuke stad is! Reden nummer 1: de zon schijnt er minimaal 300 dagen per jaar! Daarnaast heeft de Zuid-Franse stad ook genoeg gezellige, romantische straatjes waar je heerlijk kan rondstruinen. Bovendien zijn er ook veel betaalbare hotels in en rondom de stad te vinden!

  • Vieux port
    De oude haven van Cannes is een bezienswaardigheid, die je zeker een keer gezien moet hebben. De haven ligt aan het einde van de Promenade La Croisette en naast het Palais des Festivals et des Congrès. In de buurt van de oude haven zijn veel terrasjes waar je heerlijk van het zonnetje en een drankje kan genieten!
  • Le Suquet
    Wanneer je het gezellige, romantische gedeelte van de stad wil ontdekken, is Le Suquet the place to be. Deze kleine straatjes geven je het échte vakantiegevoel!
  • Rue d’Antibes: de Rue d’Antibes is een drukke,  populaire winkelstraat in Cannes. Hier zijn de bekende en grote kledingmerken gevestigd. Via deze straat loop je zo naar de haven, waar talloze enorme jachten liggen. Let er wel op dat deze straat erg druk is in het hoogseizoen!
Foto’s van Cannes