De hotels

in de Azoren

Praktische informatie Elzas

Taal

De officiële taal van de Elzas is Frans. Veel inwoners van de Elzas spreken ook Duits. De jongere Fransen spreken ook wel een aardig woordje Engels, dankzij de vele toeristen die het Franse gebied bezoeken.

 

Geld

In de Elzas wordt, net als in Nederland, met de Euro betaald. Bovendien kunt u in de toeristische gebieden met de meeste creditcards en pinpassen betalen. Op de markten zult u vaak contant moeten betalen.

 

Prijzen

De prijzen in de Franse horeca liggen gelijk aan de rest van Europa. Er zit echter wel een groot verschil tussen de prijzen van verschillende steden. Zo betaal je vaak wat meer in de grote steden, dan in de kleine Franse dorpjes.

Gezondheid

Voor een vakantie naar de Elzas heb je geen inentingen nodig. De gezondheidszorg in deze Franse regio kan vergeleken worden met die in Nederland. Net als in Nederland bel je, in een noodsituatie, 112.

 

Douane

Vooral in de zomer is het erg druk op het vliegveld, dus let goed op je handbagage en laat geen tassen onbeheerd achter terwijl je in de rij staat om een auto te huren.
Vlakbij de bagagehal op het vliegveld is een toeristenbureau. Hier vind je alle informatie over overnachtingen, attracties, bezienswaardigheden en vervoer. Bovendien kan je hier ook gratis kaarten van het gebied halen.

 

Overnachtingen

Reserveer op tijd! de Elzas is een van dé populairste vakantiebestemmingen van Europa! Daarnaast raden we je aan om je altijd goed in te lezen over het gebied waar je heen gaat. Het zou immers zonde zijn als je bepaalde bezienswaardigheden zou missen, omdat je simpelweg niet van het bestaan van deze pareltjes afwist. De Elzas heeft zowel veel luxe, duurdere hotels, als goedkopere budget hotels. Er is dus voor ieder wat wils in het noordoosten van Frankrijk!

Foto’s van de Elzas